Искам да попитам алуминиевите блокове на ТС с какъв антифриз се карат ?Сега в момента моя е някакъв обикниовен зелен ,но един приятел ми каза че алуминиевите блокове се карали само с розов.Та въпросът ми е да го сменям ли сега и какви ще са последствията ако не го сменя.
Известие
Collapse
No announcement yet.
с какъв антифриз крате ?
Collapse
X
-
Какви глави бе човек аз до сега неалуминиева глава не съм виждал?Въпросът ми беше такъв сравнявал съм ги по състав горе долу са еднакви според мен се различават само по антикорозионните добавки ,та ви питам дали няма да получа някакви отлагания ,като карам с обикновен зелен антифриз?Last edited by snake; d.m.y г., 17:53.
Comment
-
Общо взето червения антифриз го слагат на всички коли след 2000г. Не че другия не става просто е по-нисък клас продукт. Червения на практика не се сменя ама то в Б-я и обикновения никой не си играе да го сменя ..sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от snake Покажи съобщениеКакви глави бе човек аз до сега неаломиниева глава не съм виждал?Въпросът ми беше такъв сравнявал съм ги по състав горе долу са еднакви според мен са различават само по антикорозионните добавки ,та ви питам дали няма да получа някакви отлагания ,като карам с обикновен зелен антифриз?
Аз ползвам руски(жълт на цвят) от 5/6г. и съм много доволен(все пак руснака знае какво е зима и студ)
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
Comment
-
моита доиде с червен от италия и след ремонта пак червен налях но ме предупредиха че е по агресивен от другите и ако имам слабо място по охладителната система може да текне (ама то МОЖЕ и кола да ме блъсне утре) така че не наливаите боклуци и НЕ сипваите вода от чешмата за да нямате проблеми с котления камък и ръжда в системата146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
-
Нека да е ясно едно нещо, няма такова нещо -72 - 1:1 - -36, първо -72гр това не е никакъв концентрати второ като го разредиш 1:1 ще стане на -30 или по-малко! Мързи ме да обяснявам сега защо, какво, как. Концентрата градуси на опаковката няма, понеже няма свойства на антифриз преди да се смеси с вода. Това на -72 си е конц + вода, е явно не ме домързя . .
Last edited by code; d.m.y г., 21:40.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеАз карам с бългърски, син е на цвят.Марката му е MOTOX. Не съм имал никакви проблеми с него. Преди седмица пак такъв сипах. За -72 се води, аз си го направих 1:1. Ако зимата падне под -36 тогава ще му мисля
П.П а ти колега я земи го провери дали ще замръзне във фризера у вас че се съмнявам 1:1 да е станало на -36 (продавам го от 2 години ) не винаги излиза това което пише146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
Comment
-
И аз продавах на Мотох течност за чистачки със срок на годност 6месецаТочно я пръснах по клиенти и хората ми се обаждат, че изтекъл срока. Обаждам им се аз на тия хора, викам каква е тая течност със 6м срок на годност това да не е салам? - А да оберете я ще си я вземем и ще сменим етикетите!!!
викам им я си я обирайте и не ми я връщайте.
После писаха в някакъв вестник и че отровна била
Една паста за ръце тяхна пък ревяха хората, че им се разраняват ръцете абе нямам думи . .
sigpic
Comment
-
Добре, а какъв, ще препоръчате? Имам предвид като марка. Иначе аз винаги си го проверявам какво е станало и горе долу при колко ще замръзне. От как се помня все с химия се занимавам и ми е пределно ясно що е това концентрат, как се разрежда, смесва и тем подобни. Това, че съм споменал някакви цифри е с цел ориентация, как иначе трябва да кажа какво съм купил и налял в колата, "взех от ей оня там синия"?!The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
в ЕВРО 07 има на фирмата ИГАТ свестен е малко е скъпичък , но ние и за масла харчим по 1 шапка пари а антифриза поне не се сменя на 10 000 . има и други фирми ако щеш и на ЛУКоил пак е по добре от МОТОХ !146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
Comment
Comment